maandag 21 juli 2014

Knokkestraat, café Den Anker (J. Mille-Digimont)


Graaf d'Ursellaan, Heldenplein, café des Sports


Noordstraat, café Indépendance (later café de Wandelaar)


Vlamingstraat

Vlamingstraat, villa Sophia (café van Pietje van Kippens of Petrus Vantorre) en Sophie Dyserinck

Kursaalstraat, café Pierre en café Oud België


Kursaalstraat, klooster (OLVO), internaat, In den Mailboot (café)


Café P.Claeys, Kursaalstraat


Café De la Poste, Heldenplein (1930)


Herman Liebaertsstraat

Heist, Herman Liebaertstraat, Maes en Boereboomplein, post, café de Beurs,

De Bolle

De Bolle, Marktplaats, Kokkers (Van Dierendonck-Stubbe Fruits Légumes), Kraam Robert Morbee Fuits Légumes, Canard (Wed. Van Praet, pluimveehandel), Aus Saumon d'Or (Bailyu-reyns, vishandel), In 't Schooneveldbank (café, Jacobus De Groote-Meyers), In de Nieuwe-Zeehaven (estaminet, café) Kraam Robert Morbé (groenten en fruit), kinderen, poststempel: 1907

Vroegere baas van Café London

Heistenaar Cesar Witterwulghe (lapnaam: Sissen van Kattens) was visser en eigenaar van Café London aan het Maes en Boereboomplein te Heist. Hij is de vader van Jaak en André Witterwulghe.

De Garre

De Garre of Kleine Pannenstraat in Heist. Rechts was café Accordeon van Georges Vermandel.

Elisabetlaan

Noordelijke rijbaan van de Elisabetlaan ter hoogte van Chalet Suisse (tennis en bowling) in het Directeur-generaal Willemspark. De huizen rechts bevinden zich in de Knokkestraat. Het huis in de achtergrond van de rechter elektriciteitspaal was Cafè du Lac, anno 2010 restaurant Duinzicht. Links ervan bevond was een groentenzaak van de familie Croes.

Pannenstraat

De Pannenstraat met rechts café Accordeon en links vooraan het tegenwoordige Pleintje.
De Pannenstraat met tussen de twee huizen in het wit de Garre, anno 2010 de Kleine Pannenstraat. In het eerste huis rechts bevond zich café Accordeon dat uitgebaat werd door Georges Vermandel, die er regelmatig accordeon speelde. Het huis links was de beenhouwerij van Van de Velde. Het derde huis van rechts werd bewoond door Vlaminck.
De Pannenstraat in Heist. Ter hoogte van de fiets rechts in beeld bevind zich Café Derby, met daartegenover in de witte huizen de garage van Taxi Pierre. Ernaast waar de fietsen staan bevind zich anno 2010 een dierenarts. De zijstraat is de Vissersstraat. In het kleine witte huisje was er een beenhouwerij die gespecialiceerd was in paardenvlees.
De Pannenstraat te Heist met links het sportstadion De Taeye. In de deuropening van het tweede huis van rechts staat Yvonne Bil die getrouwd was met Emiel Byl. In het huis rechts woonden de ouders van Richard Rotsaert. Links in het verlengde van de muur bevond zich café Stadion.

Café Roxy

Grootouders van Patrick Walraevens, René Despieghelaere en Madeleine Amys in het café Roxy in de Knokkestraat te Heist. Op dezelfde locatie bevindt zich nu Café De Meerpaal. (1963)